donderdag 14 november 2013

Fietspad Liesboschterrein langs Merwedekanaal in Nieuwegein moet blijven!

Tot onze verbazing lazen we in de concept-antwoordnota van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan+ dat het fietspad langs de oostkant van het Merwedekanaal mogelijk opgeheven wordt. Dat fietspad loopt langs de kantoren van Ballast Nedam en wordt veel gebruikt door fietsers uit Nieuwegein, die naar Lunetten of de Uithof moeten. Ook de coaches van roeiploegen van de drie Utrechtse roeiverenigingen maken veel gebruik van het fietspad. Het pad maakt ook onderdeel uit van het fietsknooppuntennetwerk.

















Ballast Nedam huurt dit terrein van eigenaar Rijkswaterstaat. Het concern moet op de kleintjes gaan letten en heeft de gemeente gevraagd om het pad te gaan beheren en onderhouden. Uit ambtelijke bron hebben wij vernomen dat het nog maar zeer de vraag is of het college dit verzoek wil honoreren.

Met een beetje pech wordt dus straks een prima fietspad opgebroken en weer met gras ingezaaid! Fietsers moeten dan weer de oude route, langs de Ringwade nemen. Dat zou toch van de gekke zijn! In een gemeente die Fietsstad wil worden wordt een prachtig fietspad opgeheven!

In de commissievergadering ROM van de gemeente van 13 november deden wij een oproep om het fietspad te behouden. Wethouder Reusch van verkeer (D66) deed een stevige toezegging om zich in het college hiervoor hard te maken.

Overigens ligt een klein stukje van het fietspad (20 meter) op grondgebied van de gemeente Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten