donderdag 16 februari 2017

Bewegwijzering voor fietsers bij Structuurbaan aangepast

De gemeente Nieuwegein heeft de bewegwijzering voor fietsers bij de wegwerkzaamheden aan de Structuurbaan aangepast. Fietsers worden bij de Plettenburgerbaan nu weer keurig teruggeleid naar de Structuurbaan.



Eerder deze week trokken we aan de bel omdat we vonden dat de communicatie richting fietsers behoorlijk tekortschoot.

Vanmorgen vond er 'op het werk' een goed en constructief gesprek plaats tussen schrijver dezes en projectleider Martijn Stekelenburg. Hoewel we nog van mening verschillen hoe de ideale omleidingsroute eruit ziet, hebben we de intentie uitgesproken om bij volgende projecten meer samen op te trekken.

Laat zien wat je doet voor de fiets
We vinden als Fietsersbond dat de gemeente een kans heeft laten liggen om te laten zien dat Nieuwegein investeert in de fiets. Het feit dat de Structuurbaan dicht is omdat deze weg vrijliggende fietspaden krijgt is geheel niet over het voetlicht gekomen. Ook goede omleidingsroutes voor fietsers dragen bij. Ze laten zien, dat Nieuwegein de fietser belangrijk vindt.

Sympathieke routeborden
Met simpele middelen is er al veel te bereiken. Dit artikel in de Metro geeft tips, onder andere voor deze sympathieke omleidingsborden:



Zo zorg je dat wat je zegt, -bijvoorbeeld in de campagne Nieuwegein fietst-, spoort met wat je doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten