zondag 25 februari 2018

Raad Nieuwegein: onderzoek naar alternatief gelijkvloerse kruisingLaagravensweg

Tijdens de vergadering van donderdag 22 februari heeft de Nieuwegeinse raad vrijwel unaniem een motie aangenomen om nader onderzoek te doen naar alternatieven voor de geplande gelijkvloerse kruising met de Laagravenseweg. Alleen de VVD stemde tegen. Alle andere partijen vonden, dat het college nog eens goed de alternatieven moet onderzoeken. De raad stelde ook financiƫle middelen beschikbaar om dit onderzoek uit te voeren. Het is de bedoeling om nog voor de zomer te komen tot het meest kansrijke alternatief; dat wordt vervolgens doorgerekend. Onderdeel van de motie is ook het vinden van financieringsbronnen voor een alternatieve aansluiting.

Dat de ambtelijke organisatie haast maakt met de uitvoering van motie 133, bleek de volgende ochtend. Al om half tien ontvingen we een uitnodiging om data op te geven voor een eerste startoverleg!

De raad stemde daarnaast in met het bestemmingsplan Ravenswade e.o., zodat nu ook een vrijliggende tweerichtingenfietspad langs de Ravenswade aangelegd wordt. Een mooi resultaat van meer dan zeven jaar lobbywerk.

We zijn als Fietsersbond tevreden met het resultaat tot nu toe; de wortelactie heeft geleid tot veel publiciteit over de plannen voor de nieuwe aansluiting. Iedereen bedankt voor het tekenen van de petitie en de ondersteuning, in welke vorm dan ook!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten