donderdag 28 januari 2016

Omleidingsroute voor 3e kolk Beatrixsluis zorgt mogelijk voor fietsoprit Overeindsebrug

Goed nieuws voor fietsers uit Nieuwegein-Zuid naar Houten die nu nog hun stalen ros het modderige voetpad bij de Overeindsebrug opduwen!

Het consortium Sas van Vreeswijk dat de 3e kolk van de Beatrixsluis gaat bouwen bekijkt samen met de gemeente Nieuwegein de mogelijkheden voor het aanleggen van een permanente fietsop- en afrit bij de Overeindsebrug. 

Het Sluispad aan de oostzijde van het Lekkanaal wordt gedurende de bouw van de kolk afgesloten. Het Schipperspad aan de westzijde vormt een prima omleidingsroute, ware het niet dat fietsers die via de Nieuwe Heemsteedsebrug naar Houten willen nu nog het modderige steile pad op hun weg vinden.



Daar komt dus, als het aan Sas van Vreeswijk, de gemeente Nieuwegein en ons als Fietsersbond ligt, snel een einde aan. 

Schipperspad autoluwe doorfietsroute
Al ver voor de opening van de Nieuwe Heemsteedsebrug hebben wij de gemeente gewezen op de potentie van het Schipperspad als autoluwe doorfietsroute voor fietsers vanuit Nieuwegein-Zuid naar Houten. Het knelpunt bij de Overeindsebrug staat ook in onze knelpuntenkaart 2016. Maar zoals het er nu op lijkt, is dit punt binnenkort opgelost. Een mooie win-winsituatie!

Andere maatregelen voor fietsers
Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat nemen overigens nog meer maatregelen voor fietsers tijdens de bouw, ondermeer een tijdelijke fietsbrug over de sluis, gevolgd door een definitieve. Bekijk de infobladen op de site van Rijkswaterstaat over de 3e Kolk.

2 opmerkingen:

  1. hoe is het hier nu mee, met die fiets af-en oprit ? Aangezien het sluispad-noord vanaf 1/9/16 afgesloten is moet ik straks voor mijn trainingsrondje houten/plofsluis/tull en t waal etc een andere route kiezen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er komen twee omleidingsroutes, één korte over bedrijventerrein 't Klooster en één langere toeristische, via de overzijde (Schipperspad). Helaas laat verharding van het 'modderige paadje'nog op zich wachten; de gemeente zoekt nog naar geld voor een definitieve oplossing. In de tussentijd is het wel mogelijk om via het terrein van Waternet en de Structuurbaan te rijden.

    BeantwoordenVerwijderen