vrijdag 7 januari 2011

Top-tien fietsknelpunten Nieuwegein

Wie helpt ons met het opstellen van een top-tien van fietsknelpunten in Nieuwegein? De gemeente heeft ons gevraagd om zo'n lijst op te stellen, omdat ze aan de slag wil om van Nieuwegein een echte Fietsstad te maken. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

Wat voor 'n knelpunten?
Dat mag van alles zijn: onveilige plekken (kruisingen, weggedeelten), lange wachttijden bij verkeerslichten of juist het ontbreken ervan, sociaal onveilige plekken, ontbrekende bewegwijzering, slechte stallingsmogelijkheden, falende gladheidsbestrijding...enzovoort enzovoort. We horen het graag! Ook als u niet fietst willen we graag weten wat u belemmert.

We bundelen de knelpunten, dragen ze over aan de gemeente en volgen natuurlijk straks nauwkeurig wat ermee gebeurt...

Gebruik de reactiemogelijkheid onderaan deze blog of mail naar nieuwegein@fietsersbond.nl

6 opmerkingen:

  1. Geachte mevrouw Wegerif,
    Al jaren vind ik het punt Koekoekslaan-Specht gevaarlijk. Fietsend vanuit de Kolfstede-tunnel op een apart fietspad, moet je als fietser proberen op de fietsstrook van de Koekoekslaan te komen, terwijl er auto's vanuit de Specht de Koekoekslaan op willen...
    Vanuit de andere richting fietsend, moet je hier de weg oversteken om op het aparte twee-richtingen-fietspad te komen.
    Wat mij betreft is dit een echt fietsersknelpunt.Probeert u het zelf eens in de ochtend- en avondspits...
    Met vriendelijke groeten,
    Gerda Kranen, Tijmgaarde 3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met enige regelmaat gebeurt dit:
    Ik druk op de knop bij een verkeerslicht voor fietsers, het lampje gaat aan. Wachten. Alles en iedereen krijgt groen, behalve ik. En dan blijkt het lampje bij de knop nu ineens UIT te zijn. M.a.w. je wordt gewoon overgeslagen.
    Dit gebeurde o.a. hier:
    - kruising Binnenwal/Zuidstedeweg (ri. park)
    - kruising Galcopperlaan/AC Verhoefweg (ri. Taludweg)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De t-kruising Galecopperlaan - Batauweg is voor fietsers niet echt veilig te noemen. Komend vanaf de Galecopperlaan, wil je de Batauweg oversteken dan heb je voorrang, maar de meeste auto's stoppen niet. Vanaf de Batauweg rechtsaf de Galecopperlaan op wordt je vaak over het hoofd gezien. Beter zou zijn hier een rotonde van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste fietsers,

    Hartelijk dank voor jullie reacties! De problemen met de fietsverkeerslichten-detectie zijn ons bekend.
    De situatie bij de Kolfstedetunnel en bij de Galecopperlaan is zeker niet ideaal voor fietsers. Het is daar opletten geblazen. We geven deze punten in elk geval door aan de gemeente.

    Vriendelijke fietsgroet,
    Clarion Wegerif
    contactpersoon Fietsersbond

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geachte mevrouw Wegerif,

    Ik fiets heel graag door Nieuwegein en omgeving maar heb veel last van scooters en brommers die veel uitlaatgassen produceren. Als fietser wil je graag schone lucht inademen en niet je adem in moeten houden omdat de lucht zwaar verontreinigt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste fietser, dit is een bekend probleem, wat vooral door wetgeving op landelijk niveau opgelost moet worden, en door handhaving. Wij dringen daarnaast bij de gemeente aan op het aanleggen van fietsstraten door woonwijken. Daar is de lucht schoner.

    BeantwoordenVerwijderen